Webcam costa brava

Previsions de surf a l’Estartit

Per conèixer les previsions de surf a l’Estartit podem observar diferents elements. el primer és saber en directe si hi ha onades a la platja. Aquesta serà la acció definitiva després d’haver vist que possiblement avui hi havia onades. És important entendre que a vegades que hi hagi onades no significa que siguin bones per el meu nivell.

Podem saber si ha saltat o no el vent i podrem veure l’estat del mar. Visiteu la web “Webcam Estartit”. (https://webcam-costabrava.com/)

WISUKI

Taula de valors per saber el vent i onada pels propers dies

En aquesta taula podem trobar diferents ítems a destacar. El primer i més important és el tamany de les onades que ens indicarà si hi ha possibilitat de surf o no. Després mirem la direcció d’aquestes onades, la millor és la sud-es, est, nord-est. El vent és el que acabarà de completar aquesta recerca ja que el vent provoca onada però també fa que les condicions no siguin les millors.

Un cop vist tot això podem destacar elements com el període que com més alt millor, la temperatura de l’aigua, o les marees que en el mediterrani no tenen pràcticament importància.

Si voleu saber més podeu apuntar-vos a un dels nostres cursos de surf on parlem entre altres continguts la formació de les onades.

WINDFINDER

Isòbares, vents i onades a través de mapes meteorològics.

Windfinder és una aplicació que ens permet llegir qualsevol tipus de mapa i aquest està interactiu durant uns dies i es pot preveure la seva evolució.

El més interessant és el mapa de isòbares on es mostren els canvis de pressió i a on es troba la depressió. Es pot intuïr la força del vent per la diferencia de pressió, en funció d’on estigui la borrasca hi haurà més distància fins a la platja i podrem tenir millors onades.