Blue Friday amb Surfrider Foundation

Un any més ens trobem immersos en les campanyes de comunicació del Black Friday. Hores i hores de comunicació massiva destinada al consum. L’allau de compres i la febre de gasto són altíssims. Veiem descomptes i comprem sense ni tan sols pensar si realment ho necessitem o ho utilitzarem, ni si allò té un impacte negatiu per l’ecosistema.

Creiem que per tal d’alleugerir la nostra petjada mediambiental tothom ha de consumir menys i nosaltres, com a empresa, hem de fer menys coses però de més qualitat. Aquesta ha estat des de sempre la premissa d’Agroruralsurf, tant en la seva ensenyança en classes de Surf i Skate, com en la tria i la compra de productes i material sostenible.

No creiem en el model de compres massives injustificades ni grans ofertes, sinó en posar en valor els productes i la formació de qualitat. És per això que aquest any hem engegat la campanya Blue Friday, on destinarem el 50% dels nostres beneficis en projectes de conservació marítima.

En aquest camí de sostenibilitat que fa anys que intentem recórrer des de l’escola, ara estem orgullosos de poder sumar un nou membre, la reconeguda ONG Surfrider Foundation Europe, amb qui compartim valors mutus de respecte sobre l’ecosistema. Aquesta organització sense ànim de lucre té propòsit de protegir i mostrar la importància dels llacs, rius, oceans, onades i costes. Actualment compta amb més de 13.000 membres i està activa a 9 països a través de les seves sucursals gestionades per voluntaris. Des de fa gairebé 30 anys, Surfrider Foundation Europe ha actuat com a autoritat reconeguda en tres àrees d’experiència: les deixalles marines, la qualitat de l’aigua i la salut pública, la gestió de les costes i el canvi climàtic.

Amb aquest nou acord de col·laboració creem un vincle que ens ajudarà a créixer i desenvolupar tant el nostre coneixement com la nostra eficàcia a l’hora de realitzar campanyes i accions i continuar sumant com a institució i com a persones.