Dissabte 17 de desembre

1ª Jornada Formativa ARS de surf

El surf com a eina de millora personal

El pròxim 17 de desembre de 9.30h a 20.30h l’escola Agro Rural Surf presenta la primera jornada de formativa de surf com a eina de millora personal.

L’objectiu de l’esdeveniment és donar eines als nostres alumnes i aportar-els-hi una informació extra que no podem aprofundir durant el dia a dia en els nostres cursos.

El surf és molt més que un esport, va més enllà, volem conèixer-lo des de diferents perspectives. A través de diferents dinàmiques ho aconseguirem: Es realitzarà una xerrada teòrica de com es formen les onades i com podem llegir bé els mapes. Es debatrà sobre les emocions que ens sorgeixen abans, durant i després de fer surf. Entendrem la biomecànica d’aquest esport i descobrirem exercicis d’entrenament que ens ajudaran a millorar el nostre surfing. Ens endinsarem al món de l’apnea on descobrirem tècniques per la millora de la nostra capacitat pulmonar, la relaxació i el manteniment de la calma.

jornada-formativa-ars-emocions

Psicologia aplicada al surf

Taula rodona sobre les emocions

Sovint no som conscients del que ens passa quan estem a l’aigua. Les emocions viuen entre nosaltres d’una manera volàtil. Ens alegrem, ens frustrem, sentim ràbia i no sabem el perquè. Amb aquesta activitat volem que cadascú pugui expressar el que per ell/a és el surf, com ho viu i perquè. Donarem pautes i farem unes activitats perquè tothom pugui aprendre de tothom.

10h a 11h

Apnea per surfistes

Respira, relaxa’t i aguanta

Qui no ha tingut mai la sensació de ser absorbit pel mar. D’anar cap a les profunditats i veure com el teu voltant no para de moure’s durant uns segons. Aquests segons a vegades són eterns. Tenir la capacitat de mantenir la calma, saber que pots aguantar molt més del que fem, o inclús gaudir d’aquests moments, ho podrem aconseguir amb l’apnea. L’aigua no és un medi comú per a nosaltres, no tenim experiència evolutiva.

Experimentarem les bases de l’apnea de forma teòrica, pràctica i ens posarem en situació real.

11h a 13.30h

Dinar

Menú restaurant

Espai reservat pel descans i per alimentar-nos bé. Oferim l’opció de dinar tots junts en un dels nostres col·laboradors per tal de fer germanor i aconseguir un preu raonable. El dinar no és obligatori, però si recomanat, ja que durant aquest període també sorgeixen debats molt interessats.

13.30h a 15.30h

La ciència del mar

Sol, pressió, vent i onades

Una onada plena d’energia ha viatjat molts quilòmetres fins arribar a les nostres costes. Aquest moment és el més esperat per tothom. Apareix com un estel fugaç, es mou amb molta força i podem seguir-la fins que trenca.

Perquè es formen aquestes onades? com es mouen? com podem saber on aniran? què faran o com trencaran? Aquestes i moltes altres preguntes tenen resposta i en aquesta jornada entre tots les trobarem.

15.30h a 17h

L’entrenament del surf

Com millorar el surf a través de l’entrenament

L’entrenament és bàsic per a qualsevol esport, però no és necessari. En practicar esport ja fas entrenament, millores la teva capacitat de reacció, la força, la mobilitat articular…

L’entrenament ens ajuda a ser més àgils, més forts, més eficients… És molt important quan fem un esport completar-lo amb una o dues sessions d’entrenament i més quan vivim en un lloc on no podem surfejar cada dia. Les condicions irregulars que tenim al Mediterrani ens obliguen a mantenir-nos en forma, per quan arriba el dia de les onades, poder estar a l’aigua gaudint i millorant el màxim de temps possible.

Farem una part pràctica però no serà una sessió d’entrenament. Us donarem eines perquè pogueu entrenar de forma eficient i prevenir possibles lesions.

17h a 18.30h

Surf Film

Xocolata calenta i Documental de surf

Un cop hàgim acabat totes les activitats oferirem xocolata calenta i projectarem un documental de surf per a tothom que vulgui compartir-ho amb nosaltres.

L’objectiu del documental serà veure com el que hem après durant la jornada ens ajuda a entendre millor el que ens trobarem a l’aigua.

19h a 20.30h

Terminis

Preus

El preu per a la participació de la jornada és de 15€. El termini d’inscripció és fins al dimarts 13 de desembre.

DESCOMPTE: Si feu la reserva i el pagament abans del 28 de novembre aquesta tindrà un cost de 5€.

 

El preu del dinar és de 15€. El dinar s’haurà de pagar directament al restaurant.

Inscripcions

Per poder fer la reserva caldrà fer el pagament al següent número de compte:

ES2514650100951724719815

També podreu fer el pagament mitjançant BIZUM al número 649416561.

Caldrà que adjunteu el justificant de pagament en el formulari de reserva.